Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRIČA IZ BAJKE

Bili su autsajderi, krenuli porazom pa osvojili najjaču grupu u povijesti Lige prvaka, a onda fenomenalno dogurali do Wembleyja

Više je nego impresivan put Borussije Dortmund do finala Lige prvaka na Wembleyju.

Niclas Füllkrug (Foto: Afp)

Ždrijeb ovosezonske Lige prvaka donio je najjaču grupu u povijesti natjecanja. Grupu u kojoj su se našle četiri momčadi iz pet najjačih liga Europe.

Bili su to Milan, PSG, Newcastle United i Borussia Dortmund.

Odmah je bilo jasno kako će to biti skupina u kojoj bi svaka utakmica mogla donijeti neizvjesnost, a i kladionice su se s tim složile.

Procijenjene su im najmanje šanse za prolazak skupine

Ipak, jedan je podatak zanimljiv. Najmanje šanse za osvajanje grupe, pa tako i za prolazak, imao je njemački viceprvak. 

PSG je tako na osvajanje skupine imao koeficijent 2.15, Newcastle United 3.30, Milan 6.00, a Dortmund 7.00. Prolazak skupine PSG-a bio je 1.36, Newcastlea 1.77, Milana 2.25, a Borussije 2.50.

Borussia Dortmund tako je prvi finalist Lige prvaka u povijesti koji je bio posljednji prema procjeni kladionica za prolazak grupne faze.

Put Borussije do finala Put Borussije do finala (Foto: Sofascore)

Startali porazom, a onda je počela bajka

Naravno, oni su na kraju skupinu osvojili, iako su natjecanje započeli porazom od PSG-a. Na istom terenu gdje su jučer upisali jednu od svojih najvećih pobjeda u povijesti.

Nakon osvajanja najjače skupine u povijesti uslijedila je eliminacija PSV-a, u tom trenutku ligaški najdominantnije momčadi Europe, a onda neopisiva drama protiv Atletico Madrida, gdje je na nevjerojatan način nadoknađen minus iz prvog susreta.

Onda je došao taj opjevani PSG i preostalo je još samo jedno - Wembley 1. lipnja. Hoće li s druge strane biti Real Madrid ili Bayern, saznat ćemo večeras.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider