Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U INAČE MIRNOJ ZEMLJI

Šok u azijskom nogometu: Teško pretučen još jedan igrač, član "hrvatske kolonije" u Maleziji

Dva malezijska nogometaša žrtve su teških fizičkih napada u njihovoj domovini.

Akhyar Rashid (Foto: Profimedia)

Vrlo ružne vijesti, koja je putem svog Facebook profila potvrdio i Ivica Vranješ, hrvatski trener s privremenim radom u Maleziji, dolaze iz te inače mirne azijske države u kojoj stanovnici nogomet fanatično obožavaju.

Dva nogometna reprezentativca, od kojih je jedan član Terranganu FC-a, u kojem je Vranješ pomoćnik treneru Tomislav Steinbruckneru, ovog su tjedna bili žrtve teških napada u kojima su doživjeli ozbiljne ozljeda.

Spomenuti član Terrenganua je Akhyar Rashid, krilni napadač koji je napadnut ispred svog mjesta stanovanja. Maskirani napadači su ga orobili za ono što je imao kod sebe te su ga teleskopskim palicama pretukli po glavi i nogama.

Kapetan je u teškom stanju nakon napada kiselinom

Drugi ozlijeđeni nogometaš je kapetan reprezentacije, Faisal Halim, o napadu na kojeg smo već pisali.

Igrača Selangor FC-a napao je muškarac u dvadesetim godinama. Prišao mu je i zalio malezijskog nogometnog reprezentativca kiselinom. Motiv napada je nepoznat, a policija je brzo privela muškarca osumnjičenog za napad.

Halimi je prevezen u bolnicu, gdje je podvrgnut četverosatnoj operaciji, no ozljede su takve prirode da će sigurno morati na najmanje još jednu operaciju.

 Nogomet je u Maleziji izuzetno popularan, iako se igra na puno nižoj razini kvalitete nego u Europi.

O tome nam je Vranješ već govorio u razgovoru koji smo prošle godine odradili. U tom trenutku su za Terrangenu igrali hrvatski nogometaši Ivan Mamut i Domagoj Pušić, a ove sezone Pušića je zamijenio još jedan Osječanin, Marin Pilj, koji je u pauzi sezone napustio Varaždin.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider