Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europski izazovi

Evo kad će Hajduk igrati prvu utakmicu u Europi: Dinamo i Rijeka saznali dobre vijesti

Hajduk će igrati u 2. pretkolu Konferencijske lige.

Slavlje igrača Hajduka (Foto: Vojko Basic/Cropix)

Tri kola prije kraja SuperSport HNL-a neke su stvari puno jasnije. Dinamo, Rijeka i Hajduk osigurali su plasman u Europu iduće sezone, a za preostalo mjesto još se bore nogometaši Osijeka i Lokomotive.

Hajduk je prvi hrvatski klub za koji se i službeno zna kada igra prvu utakmicu u Europi. Kreće od 2. pretkola Konferencijske lige, imat će status nositelja, a prvu utakmicu igraju 25. srpnja, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije, odnosno 1. kolovoza.

Splićani će ime protivnika saznati 19. lipnja, kad se održava ždrijeb Konferencijske lige. Što se pak tiče Dinama i Rijeke, oni su osigurali barem pretkolo Europske lige, a to znači da imaju pravo na kiks prije ispadanja iz Europe.

Kako sada stvari stoje, Dinamo bi, ako osvoji naslov prvaka Hrvatske, mogao izravno u play-off Lige prvaka, a u slučaju poraza imao bi zajamčeno mjesto u skupinama Europske lige.

Igrači Dinama slave na Rujevici Bivši igrač Hajduka: "Najgori Dinamo u posljednjih 20 godina i takvi nam pobjegnu 14 bodova" divider

Sergej Jakirović Sergej Jakirović o gnjusnim uvredama navijača Rijeke poslije utakmice: "Nogometni folklor" divider

Torcida VIDEO Kad već nije bilo Hajdukovih golova, navijači našli čemu će skandirati protiv Varaždina divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider