Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZAJEDNO IMAJU 170 NASTUPA

Dvije legende oprostile se od dresa Bosne i Hercegovine

Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić više neće nastupati u najdražem dresu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine (Foto: Profimedia)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u iduću će sezonu Lige nacije te kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo krenuti uz svojevrsnu rekonstrukciju momčadi.

Jedan dio nje bit će uvjetovan odlascima nekim igrača koji su se odlučili oprostiti od najdražeg dresa, a posljednjih dana svoju odluku o reprezentativnom umirovljenju obznanili su dvojica.

Otišao jedan od najboljih u povijesti države

Jedan od njih je nogometaš sa 115 nastupa u reprezentativnom dresu te jedan od najboljih nogometaša kojeg je nama susjedna država dala.

To je Miralem Pjanić, koji je u spomenutom broju nastupa upisao 18 pogodaka, a igrao je i na jedinom velikom natjecanju na kojem su Zmajevi nastupili. Radi se o Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Drugi umirovljeni nogometaš je vratar Ibrahim Šehić, koji je posljednjih godina preuzeo sigurnu jedinicu.

On je odigrao 55 utakmica za BiH, a posljednja će mu ostati bolni poraz od Ukrajine u dodatnim kvalifikacijama za ovogodišnje Europsko prvenstvo. Na ljestvici broja nastupa za BiH dijeli deseto mjesto.

Obojica su poželjeli sreću novom izborniku Sergeju Barbarezu, a za Pjanića se pretpostavlja kako bi se u bližoj budućnosti svakako trebao naći na nekoj funkciji u savezu ili u stožeru nacionalne momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider