Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PO DRUGI POKUŠAJ

Wembley, 11 godina kasnije: Dva igrača velike, ali nesretne generacije i dalje su tu

Prošlo je 11 godina od posljednjeg finala Lige prvaka u kojem je zaigrala dortmundska Borussia.

Tuga igrača Dortmunda nakon poraza u finalu (Foto: Afp)

2013. godine na londonskom Wembleyu odigrano je finale Lige prvaka između dva već desetljećima najjača njemačka kluba, Bayerna i Borussije.

Bavarci su u vrlo dobroj utakmici slavili rezultatom 2:1, a sve je presudio pogodak Arjena Robbena u 89. minuti susreta.

Mlada momčad Jurgena Kloppa nije uspjela

Teško je to palo momčadi iz Dortmunda, vođenoj od strane Jurgena Kloppa, čiji su navijači bili uvjereni u osvajanje drugog trofeja prvaka Europe.

11 godina kasnije, Žuto-crni ponovno dolaze u finale na isti stadion, a danas ćemo saznati hoće li to možda čak ponovno biti protiv istog kluba.

Iz one generacije, dva igrača će ponovno biti tamo.

Mats Hummels, strijelac pogotka na Parku Prinčeva, vratio se nakon epizode u Bayernu, dobio oprost navijača i ponovno je njihov heroj.

Reus se može oprostiti najvećim trofejem

Druga priča još je emotivnija. Prije tjedan dana Marco Reus objavio je kako je ovo njegova posljednja sezona u Dortmundu, ali da njegov posao nije gotov. Već prije uzvrata otkrio je kako je cilj otići na Wembley i osvojiti titulu prvaka Europe.

Upravo zbog njega, velikog igrača koji je u 12 sezone kao član Borussije osvojio tek dva njemačka Kupa, mnogima će srce u finalu, neovisno o protivniku, kucati crno-žuto.

Od preostalih igrača Borussije u finalu 2013. godine, još uvijek aktivni su Robert Lewandowski i Ilkay Gundogan u Barceloni te pričuvni vratar Mitchell Langerak u Australiji.

Ovu generaciju obilježili su i rani završeci karijera. Julian Schieber s 32 godine, kao i Sven Bender, a Nuri Sahin tek godinu stariji, Moritzu Leitneru je 31 godina, ali je već dvije godine bez kluba. Svi oni će 1. lipnja doživjeti vrlo emotivno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider