Košarka
SPORTOVI
Košarka
ZUBAC ODLIČAN, ALI...

Kraj NBA doigravanja za Hrvate, Dallas eliminirao Clipperse

Košarkaši Dallas Mavericksa u ukupno šest utakmica eliminirali su Los Angeles Clipperse iz ovosezonskog doigravanja.

Irving zabija kraj obrane Clippersa (Foto: Profimedia)

Dallas Mavericksi su se plasirali u polufinale doigravanja Zapadne konferencije nakon što su sinoć kod kuće u šestoj utakmici uvjerljivo, rezultatom 114-101, savladali Los Angeles Clipperse i dobili seriju rezultatom 4-2.

Najzaslužniji za pobjedu Dallasa bio je Kyrie Irving koji je zabio 28 od svojih 30 poena u drugom poluvremenu. Luka Dončić je dodao 28 koševa, 13 asistencija i sedam skokova za Maverickse koji će u polufinalu igrati s prvim nositeljima Oklahoma City Thunderom.

Irving se probudio u drugom dijelu i poslao Clipperse na godišnji

"Da budem iskren s vama, bio sam fizički umoran i iscrpljen u prvom poluvremenu", rekao je Irving. "Igranje obrane na visokoj razini će vam to učiniti. Samo sam zahvalan što su me suigrači podigli. Ušli smo u poluvrijeme i bilo je 52-52, tako da je to bila igra svih nas".

P.J. Washington dodao je 14 koševa, Daniel Gafford 13, a pričuva Dereck Lively II 10 koševa i devet skokova za Maverickse.

Kod Clippersa najbolji je bio Norman Powell koji je utakmicu završio s 20 koševa, a Paul George dodao je 18. Hrvatski košarkaš Ivica Zubac je odigrao 37:01 minuta za Clipperse i zabio je 17 koševa (šut iz igre 6/11, slobodna bacanja 5/8) uz 11 skokova i jednu asistenciju. James Harden je dodao 16 poena, 13 asistencija i sedam lopti, a Terance Mann 14 poena za Clipperse koji su bili bez ozlijeđenog Kawhija Leonarda treću uzastopnu utakmicu i četvrti put u seriji.

Sezona za Hrvate završena

Dallas je imao 15 koševa prednosti na početku zadnje četvrtine i ubrzo je povećao na 100-78 sedam i pol minuta prije kraja nakon uzastopnih koševa Dončića i Derricka Jonesa Jr.

Pet i pol minuta prije kraja rezultat je 106-82 za Dallas. Tada su se Clippersi probudili, Harden je zabio tricu i zaustavio Dallasov niz od 13-2 te smanjio zaostatak Los Angelesa na 108-95 s nešto više od tri minute prije kraja.

Međutim, Dallas nije ispuštao prednost i minutu i 14 sekundi prije kraja vodi s 14 razlike (114-100) a do kraja je samo Powell zabio jedno slobodno bacanje za Clipperse.

Tako u ovoj sezoni više nećemo gledati nastupe hrvatskih košarkaša, iako je moguće da Hrvat na kraju osvoji prsten. Naime, New York Knicksi Bojana Bogdanovića igrat će polufinale istoka, no bez hrvatskog šutera, koji je doživio ozljedu zbog koje je ova sezona za njega završena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider